keskiviikko 17. heinäkuuta 2019

Kosmetiikka huti osa 2


Aloitin viime kuussa uuden postaussarjan, jossa esittelen sellaisia kosmetiikka tuotteita, jotka eivät minulla käytössä syystä tai toisesta toimineet. Kuten jo edellisessä postauksessa kerroin, ei nämä mielipiteet ole koskaan ehdottomia totuuksia vaan tiedostan, että kyseinen tuote voi jollain toisella toimia käytössä aivan loistavasti. Ihmisiä on erilaisia ja myös ihomme käyttäytyy eri tavalla, joten on luonnollista ettei kaikki tuotteet sovi tai toimi jokaisella samalla tavalla. Siksi toivon, että näitä postauksia luetaan ymmärtäen tämä seikka ja näkökulma. Haluan kuitenkin tuoda blogimaailmaan myös sen toisen puolen, sillä yleensä bloggaajat vain kehuvat hyviä tuotteita. Kuitenkin fakta on se, että kosmetiikkabloggaajana testailen paljon uusia tuotteita ja aina joukosta löytyy tuotteita, joita en voi oman käyttökokemuksen perusteella suositella. Haluan jakaa myös tämän puolen teille lukijoille. Jos ensimmäinen osa meni ohi, voit käydä lukemassa sen täältä.



Aloitetaanpa postaus vaikka tällä Maybellinen The City kids Pink edge paletilla, joka itse asiassa oli mukana mun tämän vuoden pannuprojektissa. Paletissa on vasemmalla kaunis roosa poskipuna, tyhjässä kolossa oli highlighter ja oikealla puolella olevat pikku pannut ovat luomivärejä. Heti ostopäätöksen jälkeen kotona huomasin, että kyse ei todellakaan ollut laadukkaasta paletista. Ensimmäinen luomiväri nimittäin mureni palasiksi jo parin ensimmäisen päivän aikana. Värien rakenne on niin huokoinen, että kevyellä siveltimen sipaisulla väri suorastaan pöllyää ja tosiaan kuten huomaa niin kaksi luomiväriä on irronnut napeistaan ihan kokonaan. Huomiona vielä, että en todellakaan käyttänyt näitä värejä juuri lainkaan eli ihan alunperinkin ne oli huonosti kiinnittyneet. Toiseksi pigmentti luomiväreissä oli aivan olematon. Väriä ei oikein saanut tarttumaan ei siveltimellä eikä sormella. Ja jos jotain luomelle tarttuikin, niin väri ei taatusti näkynyt enää vartin päästä. Poskipuna ja highlighter sentään oli ihan ok tasoa, joten niitä olen lähinnä tästä paletista käyttänyt. Koska paletti on myös halvan näköinen ja tuntuinen, eikä laadussa ole kehumista olen nyt päättänyt siirtää tämän roskakoriin. Poskipunasta on pannua tullut esiin ihan riittävästi, että olen jollain tavalla lunastanut rahani tämän kanssa takaisin. Ei tule ikivä...



Molton Brown suihkugeelit jakavat mielipiteitä, mutta olen kuullut paljon negatiivista näiden tuoksumaailmasta. Sain oman suihkugeelin Lookfantasticin joulukalenterista viime vuonna ja korkkasin pullon vasta viime viikolla. Pullo itsessään on nätti ja ajattelin tämän olevan ihan hyvän tuoksuinen, kun kerran sisältää jasmiinia ja jotain toista kukkaa. Petyin välittömästi avattuani pullon. Tuoksu nimittäin oli todella voimakas, tunkkainen ja herätti mielikuvan lähinnä hiukan iäkkäämmän rouvas henkilön tuoksumaailmasta. Koska tuotteet on kotoisin Briteistä tuli minulle välittömästi mielikuva vanhemmasta aristokraatti naisesta nauttimassa kylpyhetkestään merkin tuotteiden kanssa. Näin nuoren käyttäjän näkökulmasta kuitenkin sanoisin, ettei tuoksu aivan iskenyt minuun. Jää käyttämättä valitettavasti.



Too Faced tuotteita on kovasti kehuttu jos missäkin yhteydessä ja olin itsekin kovin innoissani, kun merkin tuotteita vihdoin alkoi saada helposti myös Suomeen. Tilasin itselle testiin merkin Born this way irtopuuterin. Rasia on erittäin kaunis ja tukevan oloinen sekä myös riittoisa. Harmikseni tavara sen sisällä ei yhtä paljon miellyttänytkään. Puuteri on nimittäin tosi paksuhkoa jauhetta ja saa ihon näyttämään kovin kakkuiselta vaikka tätä levittäisikin aivan pienen määrä ja todella varovasti. Olen testannut tämän levitystä vipalla, puuterisiveltimellä sekä sormella taputella ihan varovasti kohdealueelle. Jälki on aina tosi kamala ja iho näyttää epätasaiselta ja sotkuiselta. Puuteri myös hiukan sävyttää ihoa, joten siitäkään ominaisuudesta en tykkää. Vaikka merkillä onkin monia erinomaisia tuotteita, niin tämä ei minusta lukeudu niihin.



Doven itseruskettava on kerännyt arvioita niin puolesta kuin vastaankin. Itse en pitänyt tästä lainkaan. En ylipäätänsä pidä vartalorasvoista, joista jää nihkeä ja rasvainen tunne iholle. Tämä jätti jälkeensä todella niljakkaan ja tahmean tunteen, joka kestää iholla pitkään. Tuntuu nimittäin ettei rasva oikein kunnolla imeydy ihoon. Myöskään ruskettava lopputulos ei ole niin tehokas kuin toivoisin. Väri on nimittäin hyvin haalea ja koska tuotteessa ei ole lainkaan karttaväriä, niin sen tasainen levittäminenkin on vähän hankalaa. Ei jatkoon.



Vaikka kuinka hyvältä kuulostaisikin vegaaninen ja luonnonmukainen deodorantti, niin tuotteen täytyy myös toimia, jotta käyttäjä olisi tyytyväinen. Tämä N.A.E merkin dödö tuli keväällä Betten mukana ja olen testaillut tätä nyt jo jonkin aikaa todetakseni vain ettei tuote toimi minulla lainkaan. Tosi paikan tullen tämä nimittäin pettää aivan huolella. Jos istuin vain paikoillani rauhassa tekemättä mitään sykettä nostattavaa, deodorantti toimii ihan ok ja pitää kainalot kuivina ja hajut poissa. Mutta pienikin hikoiluttava rappusten nousu, pyöräily tai muu kevyt liikunta laukaisee heti epämiellyttävät hajut. Ei kiva! Tuote joka on kehitetty nimenomaisesti hikoilua vastaan, ei toimi siihen käyttötarkoitukseen. En toki osaa ottaa kantaa siihen toimisiko tuote sinulla, jos et ole kova hikoilemaan. Minulla se ei valitettavasti toiminut.


Tällainen setti tällä kertaa. Kyseiset tuotteet poistuvat nyt mun meikkikaapista antaen taas tilaa uusille mielenkiintoisille tuotteille. Mielenkiintoista olisi kuulla onko sinulla minkälaisia kokemuksia näistä tuotteista. Pistä kommenttia tulemaan!
6 kommenttia on "Kosmetiikka huti osa 2"
  1. Tykkään Molton & Brownin suihkugeeleistä tosi paljon, mutta allekirjoitan kyllä täysin tuon voimakkaan tuoksun. Osassa on itseasiassa yllättävän nuorekas ja raikaskin tuoksu, mutta suurimmassa osassa tosiaan vanhemman rouvan parfyymia muistuttava tuoksu :D ostin kerran sellaisen minipullosetin ja siinä oli muutama aika omituinenkin tuoksu. N.A.E :n deodorantti ei toiminut minullakaan yhtään :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei no kiva kuulla, että myös kivoja tuoksuja merkiltä löytyy. Itsellä jäi tästä niin huono maku, että tuskin tulen sarjaan enää palaamaaan. Kivempiakin tuotteita nimittäin markkinoilta löytyy :)

      Poista
  2. Mulla on ollut pari Molton Brownin suihkugeeliä, mukaan lukien toi sama mikä sulla tässä postauksessa, enkä kummankaan tuoksusta ole pitänyt. Noi pullot on tosi ylellisen oloisia ja kauniita, mutta joo noiden kahden kokemuksen perusteella itse tuote siellä sisällä ei oo mun juttu. Mä toisaalta pidänkin eniten makeista, marjaisista ja hedelmäisistä suihkugeeleistä eli ei ihme, ettei toikaan miellyttänyt :D N.A.E on mulla vielä testaamatta, mutta oon kuullut samaa muiltakin, ettei toi hikoillessa toimi ollenkaan :/ Harmi, sillä muuten toi vaikuttaa ominaisuuksiltaan sellaiselta, että mieluusti sen käyttäisi pois!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on ihan sama juttu, tykkään makeista ja hedelmäisistä tuoksuista. En lainkaan tällaisista tunkkaisista :/
      Melkein sen N.A.E kohdalla suosittelen ettei kannata edes testata. Sen verran tosiaan heikkoa oli tavara purkin sisällä, ettei voi kyllä oikeastaan kehua miltään kantilta.

      Poista
  3. N.A.E:n dödöllä ei tee yhtään mitään, käyttämättä jäi parin kokeilun jälkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä huonoja kokemuksia tulee ihan joka suunnalta :D Ei taida tuote toimia oikeastaan kenelläkään!

      Poista